• Kitesurf vakantie ? Kiteholland regelt alles

Kitesurf vakantie

Uitleg en informatie

BEKIJK KITESURFVAKANTIES

Zodra je het vliegtuig uit stapt, begint je kitesurf vakantie al bij Kiteholland!

Als je bent opgehaald en wordt gebracht bij je accommodatie ben je er helemaal klaar voor.

De eerste dag staat in het tekenen van even acclimatiseren, bijkomen van je reis en andere gezellige gasten ontmoeten. De volgende dag ben jij goed uitgeslapen en klaar voor de actieve dag! Kortom: snel het water op om te (leren) kitesurfen! Na de theorie en uitleg over de basis van het kitesurfen (denk aan veiligheid, materialen etc.) kan je les beginnen. In de eerste lesuren wordt aandacht besteed aan het wennen aan je materiaal (bijv. je kite) en te oefenen met het besturen van de kite. Dit is belangrijk om vervolgens echt te leren kitesurfen op het water. De lessen duren gemiddeld 3 uur per dag, afhankelijk van de kitesurfschool op locatie. De lesuren zijn verdeeld over je gehele verblijf.

Als de les afgelopen is, kun je bijkomen en genieten van alle trucs die de professionals op het water je gaan laten zien. De rest van je daginvuling is aan jezelf besteed. Mocht je nog energie over hebben, dan zijn er mogelijkheden om te gaan suppen of te gaan golfsurfen.

In de avonden gaan de groepen gezamenlijk eten maken of uit eten in één van de lokale restaurants. Na het diner staat er meestal een leuke stapavond op de planning met andere

Er zijn vele kitesurfspots over de hele wereld. Maar het ene land/ de streek is veel geschikter als het andere. Je hebt namelijk twee belangrijke elementen nodig om te kunnen kitesurfen waar ter wereld dan ook.

Wind & water is all we need.

Wind

zonder wind wordt de kite niet in de lucht gehouden, kun je er niet mee vliegen en jezelf verplaatsen op het water. Kortom: je komt geen centimeter vooruit, dit is juist wel de bedoeling.

Er zijn gebieden waar de windzekerheid hoog is, dit betekend dat het er altijd waait. Dit kan het gehele jaar zijn of een bepaalde periode (bijv. de herfst). Als het een dag ergens waait is dit nog geen windzekere bestemming. De meeste reisaanbieders gaan naar plaatsen waar de windzekerheid groot is. Let hier goed op zodat je niet zonder wind komt te zitten!

Water:

tijdens het kitesurfen verplaats je jezelf over het water.

Maar er zit verschil tussen de plaatsen waar je kunt kitesurfen. Denk hierbij: is het vlak water of is de branding heel sterk. Op vlak water, met het liefst zo weinig mogelijk branding, heb je het kitesurfen gauw onder de knie. Als er hoge golven zijn en/ of een sterke branding dan kan dit iets langer duren omdat de elementen zwaarder zijn. Maar als je het hier leert, dan kun je overal kitesurfen! De gevorderde kitesurfers kunnen hier een mooie uitdaging aan beleven.

Pre order vragen ?

vragen is vrij en, we doen het graag!

Interesse in deze reis? Kom in contact met ons!

Vraag offerte aan :

Vul binnen 30 seconden je gegevens in en krijg binnen een paar uur reactie.

Je kunt tijdens het invullen tevens een indicatie van de prijzen krijgen.

© Copyright DFD 2019

Beoordelingen Kiteholland.eu
8.9 van 10
based on 85 reviews.

Open je e-mail van Kiteholland om:

Berichten

Overzichten

Gespecificeerde rekeningen & web check-ins in orde te maken!

 

Klik op de links die in deze e-mail staan om te kunnen inloggen.